Att göra

Det finns gott om saker att se och göra i Dalsland med alltifrån natur- och friluftsaktiviteter till ett besök på ett utav alla museum.
Främst reser många till Dalsland för att uppleva den fantastiska naturen med möjligheter till både fjällvandring och camping, men många lockas även av den stora tillgången till vatten och sjöar som ger möjligheter till både fiske och vattenaktiviteter.

Upplevelser i naturen

Många längtar efter en avkopplande stund i skog och mark och i Dalsland kan du välja mellan ett brett utbud av utomhusaktiviteter med alltifrån vandringsturer, älgsafari eller varför inte paddla i en vacker sjö.
För den modige finns här även möjligheter att prova på aktiviteter som klättring, skytte och äventyrsbanor.

Pröva fiskelyckan

Dalsland är ett av Sveriges sjötätaste landskap så varför inte prova på fiskelyckan under semestern. Här kan man prova på alltifrån laxfiske till de traditionella fiskesätten och med närhet till både Vänern och alla otaliga sjöar så är fiskemöjligheterna stora.

Ett svalkande dopp

Tillgången till vatten är som sagt stor i Dalsland och här finns det därför gott om trevliga badplatser som passar alla, från pensionärer till barnfamiljer.
Koppla av vid strandkanten med en god bok eller ta en glass intill någon utav strandkioskerna som håller öppet under hela sommaren.
Här finns även möjligheter till inomhusbad om vädret inte skulle vara till belåtenhet.

För den bollintresserade

Det finns gott om högkvalitativa golfbanor i Dalsland med varierande karaktär och utseende. Här kan du ta en runda i det vackra landskapet och vill du så kan du även investera i ”Golfa runt Vänern”-kortet som ger dig möjligheten att golfa på 18 olika golfbanor runt Vänern.

Om vädret inte tillåter utomhusaktiviteter så finns det även möjligheter till många roliga bollsporter inomhus som t.ex. tennis och bowling. Varför inte utmana familjen i sommar?