Boende

Variationen av olika typer av boenden i Dalsland är stort och här kan du hitta det perfekta boendet anpassat efter just dina önskemål.
Önskar du övernatta i ett bekvämt hotellrum med en vacker sjöutsikt eller skulle du vilja känna närheten till naturen på en upplevelserik camping? Oavsett vilka krav du har på ditt boende så finns här något för alla, oavsett om du reser ensam, som par eller familj.

Hotellövernattning

I Dalsland finns det gott om hotell med olika standarder och priser. Är du på resande fot så finns här tillgång till många lättillgängliga hotell med bekvämligheter och restauranger. Önskar du lyxa till det lite så finns här även många charmiga hotell och herrgårdar med mysiga rum och närhet till både vatten och avkoppling. Från Stockholm https://www.hotelspecials.se/se/sodermanland/stockholm är det ca 400 km till Dalsland och från Göteborg ca 200 km. Det gör att du kan köra över dagen till Dalsland.
Ibland kan det vara mysigt att checka in på ett bed & breakfast med en riktig ”hemmakänsla”. I Dalsland finns det ett brett utbud av många härliga vandrarhem och bed & breakfast och här kan du verkligen få känslan av hur det skulle vara att leva och bo i ett utav de Dalländska samhällena.Bed & Breakfasts med hemmakänsla

Många av boendena ligger endast ett stenkast från den vackra naturen.

Camping i naturen

Så mycket närmare naturen än så här kommer man inte. Checka in på en campingplats med tillgång till alla de bekvämligheter som du önskar samtidigt som du har promenadavstånd till skog och mark. Med Dalslands stora tillgång till vatten ges här även möjligheter till många bad- och vattenaktiviteter för både stora och små.

Tips! Herrgårdsvistelse vid Laxsjön

Baldersnäs Herrgård ligger mitt i den dalsländska vildmarken med närhet till både skog och vatten. Här kan du uppleva den klassiska herrgårdsstilen med högt i tak och storslagen utsikt över parken. Vi kan även rekommendera restaurangen där du kan njuta av god mat i en lugn och harmonisk miljö intill den sprakande öppna spisen.