Museum

Det finns gått om spännande museum att besöka i Dalsland med alltifrån konstmuseum till friluftsmuseum. Här listar vi några av de du inte bör missa under din vistelse.

Dalslands konstmuseum

Vackert beläget i gammal bruksmiljö hittar du Dalslands konstmuseum som varje år visar 12 st utställningar med inriktning på materialbaserad konst där naturen möter det konstnärliga uttrycket.
Här kan du lägga till med båten vid gästbryggan och njuta av museets café intill den makalösa sjöutsikten.

Motormuseum för den nostalgiske

Upplev en resa tillbaka i tiden på Eds MC- och motormuseum med alltifrån veteranmotorcyklar, modellflygplan till leksaker från förr.
Här finns något för alla med historiska föremål som berättar om en tidigare tid som inspirerar stora som små.

Sök dina rötter på Melleruds Museum

Upplev Sverige från de tidigare tidsepokerna med boendemiljöer som bjuder in till hem som visar hur det såg ut förr i tiden i Sverige. Du kan även gräva i släktforskningsarkiven och söka efter dina tidigare rötter.

Berättelser om tvillingbergen 

Kungajaktmuseet Älgens Berg bjuder på många spännande upplevelser med utställningar om tvillingbergen Halle och Hunnes geologi och rasbranter, djurliv, kulturhistoria och kungajakt. Upplevelser utlovas till både barn och vuxna som inspirerar till många minnesvärda utflykter.

Upplev Sverige från förr i tiden

På Gammelgårdens friluftsmuseum kan du uppleva ett Sverige från förr med historiska stugor som transporterats hit från olika delar av Dalsland. Ett lärorikt museum för både stora och små med ett flertal stugor med en alldeles egen och unik historia.