Sevärdheter

Akvedukten i Håverud

Dalslands kanal passerar genom orten Håverud och här hittar du bland annat den kända akvedukten från 1800-talet som är en mycket populär sevärdhet för många turister.  Här passerar många båtar och rederier förbi och vi rekommenderar därför att ta en båtutflykt förbi denna plats för att uppleva platsen på bästa sätt.

Utöver akvedukten finns här även 4 stycken slussar som delar av kanelen där flertalet båtar passerar under sommarhalvåret.
I Håverud kan du även passa på att ta en tur i det vackra naturreservatet Ramslöksdalen.

Glashyttan i Håverud

Låt dig bli guidad av en riktig glasblåsare som visar hur man på ett gammaldags vis skapar konstverk av en glasmassa på närmare 1100 grader.
Här kan du även köpa med dig de vackra konstverken av både bruks- och konstglas, men även en hel del andra handgjorda och vackra hantverk. Varför inte passa på att köpa den perfekta presenten när du ändå är här?

Fornlämningar och hällristningar

Det finns omkring 5 000 fornlämningar i Dalsland och för den historieintresserade rekommenderar vi därför att besöka Högsbyn där det största fornminnet finns bevarat. Här kan man även vandra i naturreservatet och fascineras av de forna runskrifterna som sprider ut sig över slätterna.
Skulle du vara intresserad av att se fler fornminnen så finns de även på fler platser i Dalsland, t.ex. i Dalbergså.

Viltsafari i Lästviksskogarna

Det finns gott om vilda djur i Dalsland och här anordnas det därför regelbundet viltsafari med möjligheter att på nära håll få uppleva alltifrån älgar och bävrar till varg och lodjur.
Upplev skogarna på ett nytt sätt under några timmars jeepfärd med en duktig guide som informerar och berättar om djurliv och den vackra naturen.